Friperie Jansen @antiekcentrumamsterdam vitrine 402 Mei 2023

Friperie Jansen @antiekcentrumamsterdam vitrine 402 Mei 2023

Mei 2023. De inhoud van Friperie Jansen’s vitrine 402 in het Antiekcentrum Amsterdam.
Bovenin alles voor een feestje uit zoals een tophat en kleine zwarte tasjes, een Victoria Czechoslovakia theekopje voor het vieren van een 25 jarige echtvereeniging (huwelijk, een glazen schaal uit de jaren 60 van Holmegaard (gesigneerd Per Lutken) en een doos, van oorsprong bedoeld voor servetten, in plexiglas met een verzilverde deksel (Sigrid Kupetz voor WMF). Verder staat er op de bovenste plank een kleine presse-papier van kristal (Leerdam Glasfabriek) en een gevuld ansichtkaarten album uit de jaren dertig.

De tweede plank van de vitrine is gevuld met sieraden ofwel bijoux, want het merendeel is costume jewelry. Van antieke, victoriaanse sieraden tot vintage stukken uit de jaren ’90, alles doorelkaar! Veel Bijoux de Parfum uit de jaren 80 en 90, veel souvenir of Grand Tour armbanden en veel sieraden uit Oostenrijk met een Edelweiss motief. Broches, armbanden, kettingen, oorbellen en manchetknopen; Come and get it!

Antiekcentrum Amsterdam

Het Antiekcentrum Amsterdam is te vinden aan de Elandsgracht 109 in, de naam zegt het al: Amsterdam. De vitrine 402 van FriperieJansen is te vinden vlakbij de ingang aan de rechterkant

Victoria Porselein Datering

Victoria porselein werd gemaakt in Tsjechoslowakije (sinds 1993 het huidige Tsjechië en Slowakije) Aan de hand van de verschillende merkjes onderop de producten kunnen ze worden gedateerd. Hieronder een handige link daarvoor:

https://www.theoldstuff.com/en/porcelain-marks/category/330-victoria-marks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: