Vintage Black Silk Tophat

Vintage Black Silk Tophat

Vintage Black Silk Tophat in maat 55, wat klein is. Deze hoge hoed is gemaakt van fluweelzachte zijde (silk plush) met een band van vilt. De onderkant van de rand is traditioneel gemaakt in merino en afgewerkt met een keper bandje. De binnenkant heeft een rand van leer met initialen erop, gemerkt met “Finest Quality”. Vervaardigd voor 1959, daarna werden ze niet meer in 100% zijde plush gemaakt.

Hoogte 13,5 cm, ø55 cm rand 5 cm, met minimale gebruikssporen, een klein deukje en wat crown edge wear.

€50 (grijp je kans!}

Geinteresseerd? Stuur een DM via instagram, of laat een bericht achter.

voor meer contact informatie kun je hier klikken

Silk Plush

Plush is a term which is derived from the French “peluche”, which also derives from the Latin “pilus”, meaning hair. It is a type of silk, cotton, wool or a combination of them cloth, with a cut pile surface longer than the velvet pile. As a cloth, it is woven as a double plush and cut apart on the loom. Generally it is around 0,32 cm long, but it has no standard lenght.

silknow.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: