About

About | Over Friperie Jansen

Friperie Jansen is de collectie vintage-de-luxe modeaccessoires van Ms Jansen. Leuke vintage mode van goede kwaliteit met soms een quirky touch; tassen, shawls, bijoux, schoenen, petten en damescorsetten. Ook deel ik graag boeken, spelletjes, interieur decoratie en diverse kleine items.
Alles vintage of antiek; tweedehands dus.

Sales | Verkoop

Alle items op deze site zijn te vinden op marktplaats.nl en/of in vitrine 402 van het Antiekcentrum Amsterdam (voorheen De Looier) aan de Elandsgracht. Het makkelijkst om mij te bereiken voor vragen is via Instagram: @friperiejansen Ook kun je een bericht achter te laten onder de posts op deze site. Nog een optie: klik hier CONTACT

De start van een collectie

Als jong meisje was ik al fan van de esthetiek uit de veertiger – en vijftiger jaren. De films, de kleuren, de tijdschriften, de mode. In de stad waar ik opgegroeid ben was een winkel waar tweedehands kleding (het woord vintage werd destijds alleen gebruikt om de leeftijd van wijn en andere alcoholische versnaperingen te duiden) uit die periode werd verkocht: Friperie Anna & R. De jurk die ik daar had gevonden voor de jaarwisseling van 19XX heb ik nog steeds. Je kan je dus misschien wel voorstellen dat mijn collectie ‘vintage’ artikelen in de loop van de jaren flink gegroeid is. Met Friperie Jansen deel ik mijn collectie met anderen.

Rechts: Friperie Anna in het begin van de jaren 80 (fotocredits anna van vliet)

The opening of Friperie Jansen is a fact! I am a collector of everything vintage (deluxe) and fashion related. Today we have dresses, shoes, purses and bijoux in store for you. All the items are unique, collected by Friperie Jansen throughout the years, they are vintage or antique: in any case they are second hand, always in good condition. Friperie Jansen is based in Amsterdam, The Netherlands, that’s the reason we carry mostly European quality goods.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: