Uranium of Annagroen glas diverse servies onderdelen

Uranium of Annagroen glas diverse servies onderdelen

Uranium of Annagroen glas, diverse servies onderdelen gemaakt rond 1930/1940.

Geinteresseerd? Stuur een DM via instagram, of laat een bericht achter


Over Uraniumglas

Uraniumglas heeft een groene of gele kleur die onder ultraviolette straling oplicht (fluoresceert). Het is laag radioactief maar niet schadelijk voor de gezondheid. Uraniumglas werd tussen 1870 en 1940 op vrij grote schaal geproduceerdvoor van alles; kunstvoorwerpen, lampen, schalen, medicijnflessen, huishoudelijke voorwerpen en sieraden. Ook de Nederlandse ontwerpers Copier en Lanooy en de architect Berlage werkten ermee. Sinds de tweede helft van de twintigste eeuw wordt het nog maar op zeer beperkte schaal gemaakt. In het Nederlandse taalgebied is uraniumglas vooral bekend onder de naam annagroen-glas en is een populair verzamelobject.

wikipedia.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: