Victoriaanse Rouw sieraden in Gutta-percha

Victoriaanse Rouw sieraden in Gutta-percha

De armband heeft een medaillon met een muziek thema omlijst door bladeren. De band heeft een gerestaureerde breuk aan de achterkant, dit is bijna onzichtbaar als je hem draagt.
De ketting is gemaakt met zogenoemde anker schakels. De metalen sluiting is origineel, en er hangt een ringetje aan waar een medaillon aan heeft gehangen. enkele schakels hebben zijn gebarsten.

Deze sieraden zijn in super gebruikte staat, maar ze zijn bijzonder en hebben zeker een historische waarde.

Armband verkocht
Ketting €35

Geinteresseerd? Stuur een DM via instagram, laat een bericht achter. Of klik HIER

Populair

Victoriaanse rouw sieraden waren extreem populair in Engeland in de jaren 1860 tot ongeveer 1900. Koningin Victoria en upperclass mensen droegen sieraden die gemaakt waren van bijvoorbeeld onyx en french jet steen. Minder finacieël goed bedeelde mensen droegen sieraden in een goedkoper materiaal; het gietbare Gutta-Percha.

To the Victorians, mourning was more about sentimentality than misery.  Mourning jewelry was used as a tribute or memento to remind the wearer about their love for the person they had lost.  Death was a regular occurrence in Victorian times, thanks to pervasive diseases like cholera and scarlet fever.  For this reason, the loss of a loved one was not a shocking event, but a sad part of everyday life.  In true Victorian fashion, the jewelry that represented this facet of life was symbolic and sentimental.  Mourning jewelry included lockets, crosses, urns, cameos, flowers, and other romantic symbols of loved ones.

MSJ Handbook

Wat is Gutta-percha

Gutta-percha is een product dat wordt verkregen uit het melksap van guttaperchabomen uit Indonesië, bestaande uit poly-trans-isopreen. Het materiaal valt onder de paraplu van de ‘early plastics’. Het werd voor allerlei zaken gebruikt en op zeker voor de victoriaanse rouwjuwelen omdat het een donkere kleur heeft. Als je iets wat gemaakt is van Gutta-percha onder de warme kraan houdt ruikt het naar verbrand rubber.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: